Confidenţialitate

România în Direct: Falimentul City Insurance, acoperit de stat? Cât de corecți sunt asiguratorii cu clienții? | VIDEO

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară este chemată astăzi la Senat pentru a da explicații despre falimentul City Insurance, compania care deținea cea mai mare cotă de piață în asigurările auto din România. Senatorii încearcă să afle în ce mod ASF i-a protejat pe clienți și dacă a avut informații că acestea se prăbușește.

Procurorii investighează dacă falimentul este produs de fraudarea companiei și dacă aceasta s-a făcut în cooperare cu membri ai ASF. Există indicii temeinice că falimentul s-a produs în urma unei devalizări. Semnale că cea mai mare companie de asigurări din România avea probleme existau de mai bine de cinci ani. Fostul șef al ASF, Mișu Negrițoiu spune că falimentul companiei a fost mascat.

Premierul Cîțu crede că falimentul este ”parte a economiei de piață.” Fondul de Garantare va plăti acum pagubele către clienți și-i va ajuta pe cei care au avut accidente. Căderea City Insurance a dus la o spirală a prețurilor în piață. În același timp este doar vârful unei piețe dezechilibrate și la limită în care clienții nu sunt mulțumiți de servicii.

Cum ați fost afectați de falimentul acestei companii? De ce credeți că statul nu a reușit să-i protejeze pe cumpărătorii de polițe? Credeți că relația voastră cu asiguratorii este una corectă și echilibrată? Sunt prețurile polițelor corecte în raport cu produsul?