România în direct, cu Tudor Mușat: Cât de tare ne alarmăm din cauza gripei?

Autoritățile au avut reacții diferite la declanșarea gripei sezoniere: directorii de spitale spun că nu e ceva alarmant și că ar trebui să luăm câteva măsuri de bază: repaus la domiciliu, tratament bine țintit și numai după sfatul medicului, igenă personală pentru a nu lua sau răspândi, la rândul nostru, virusul.

Primarii sau inspectorii școlari au trecut la măsuri mai drastice: închid clase sau școli, vor să furnizeze măști celor care circulă cu transportul în comun, spun că fenomenul e scăpat de sub control.

La toate acestea se adaugă temerile că va ajunge și la noi coronavirusul care face victime în China. Și în acest caz, autoritățile par mai speriate decât specialiștii și gata să alarmeze populația.

Cum vi se pare reacția autorităților în aceste cazuri? Comunică în mod coerent, aliniat?

Ce luări de poziție sau acțiuni ați aștepta din partea lor? Sunt necesare și eficiente măsurile pe care vor să le ia?

Dar noi înșine, avem tendința să ne alarmăm mai mult decât e cazul? Ce face fiecare dintre noi pentru a se proteja, informa și acționa când vine vorba de pericolul unei epidemii de gripă?

Dezbaterea România în Direct începe cu Tudor Mușat la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Fiecare ediție poate fi urmărită și în format video, atât pe europafm.ro, cât și pe Facebook  și pe Canalul de YouTube Europa FM.