Bill Gates donează 10 milioane de dolari pentru combaterea coronavirusului

Miliardarul american, prin fundația „Bill and Melinda Gates” anunța că va contribui cu 10 milioane de dolari la lupta pentru combaterea coronavirusului descoperit în China și care se răspândește rapid în întreaga lume, scrie publicația Bussiness Insider.

Fundația va acorda 5 milioane de dolari pentru a ajuta combaterea a virusului în China, iar celelalte 5 milioane vor merge la Centrele Africane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Aceste sume vor fi cheltuite din „fonduri de urgență și suport tehnic corespunzător pentru a ajuta salvatorii din prima linie din China și ca țările din Africa să își accelereze eforturile pentru a combate răspândirea la nivel global a virusului”, anunță fundația într-un comunicat de presă.

Fundația Gates este dedicată mai ales îmbunătățirii sănătății la nivel mondial și combaterii sărăciei.

Este una dintre cele mai mari fundații filantropice private din lume și dispune de fonduri în valoare de 46,8 miliarde de dolari.

Amintim, coronavirusul a fost raportat mai întăi în orașul central chinez Wuhan, la sfârșitul anului trecut, iar de atunci a dus la pierderea a cel puțin 106 de vieți și a ajuns în alte 14 țări.

Peste 4.500 oameni s-au îmbolnăvit, iar China a oprit deplasarea cu mijloacele de transport în Wuhan și în multe alte orașe, punând circa 50 de milioane de oameni în carantină.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS