Confidenţialitate

România în Direct, cu Cătălin Striblea: Redeschiderea grădinițelor. Necesară sau nu? – VIDEO

O veste surprinzătoare dinspre Ministerul Educației: între funcționarii instituției și ce ai Institutului de Sănătate Publică se poartă discuții pentru a se vedea condițiile de redeschidere a grădinițelor, creșelor și a programelor after-school. Aceasta s-ar putea petrece chiar după data de 15 iunie.

Până acum activitatea acestora s-a desfășurat online, dar există cereri ale educatoarelor, ale unor instituții private, dar și ale unor părinți ca acestea să se redeschidă. Mai ales că cei care merg deja la lucru nu mai au cu cine lăsa copiii. Iar instituțiile private riscă falimentul.

Ar fi nevoie de îndeplinirea unor condiții care țin de triaj epidemiologic, asigurarea unui spațiu de cel puțin 4,5 metri pătrați pentru copii, dar și grupe mai mici.

Pe de altă parte, interesul pentru redeschiderea cursurilor în cazul școlarilor mari este scăzut. Doar un sfert dintre părinți au spus că-i vor trimite la pregătire, din 2 iunie, pe elevii de clasa a 8-a și a 12-a. Mai mult, ministrul educației a declarat că, în viitor, grupele și clasele mari nu mai trebuie să existe și nicicum să mai atingă cifra de 30 de copii. Este evident că teama de boală persistă.

Ai fi de acord cu redeschiderea creșelor și grădinițelor? E o măsură necesară sau nu? Ți-ai trimite copilul peste vară la grădiniță? Cum te-ai descurcat în această perioadă? Și ce trebuie să se întâmple de la toamnă în aceste instituții?