România în Direct, cu Cătălin Striblea: Mai aveți încredere în autorități? – VIDEO

Un sondaj de opinie realizat de IMAS și comandat de Europa FM arată că marea majoritate a românilor cred că autoritățile fac ce trebuie în lupta cu coronavirusul.

Barometrul Europa FM a fost realizat de la începutul lunii martie, odată cu izbucnirea epidemiei și a durat aproape întreaga lună. Rezultatele sunt uluitoare.

Astfel 86 la sută dintre români cred că guvernul a informat corect populația despre măsurile de prevenire a răspândirii bolii. Iar trei sferturi dintre români cred că guvernul a luat toate măsurile necesare ca boala să fie oprită.

Sondajul a fost realizat pe măsură ce epidemia a avansat cu rapiditate. Dacă la începutul sondajului aveam sub 10 cazuri de COVID-19, acum am trecut deja în scenariul patru al epidemiei, având peste 2000 de îmbolnăviri. Iar numărul morților se apropie de o sută.

De asemenea, se adună relatările că din spitale lipsesc materiale de strictă necesitate și se comit greșeli pe bandă rulantă. este evident acum că cel puțin într-un caz statul a ascuns informații despre boală și anume la Suceava, unde se desfășoară și o anchetă a procurorilor. Iar câteva zeci de cadre medicale și-au anunțat demisiile acuzând autoritățile de incompetență.

Acum, la o lună de la debutul epidemiei, vă păstrați încrederea în autorități? Credeți în continuare că s-a făcut tot ce era necesar? Cât de optimiști sunteți față de ceea ce urmează? În ce măsură au funcționat măsurile luate? Și în cine aveți cea mai mare încredere acum: în guvern, în președinte, în serviciile de urgență sau în medici?