Confidenţialitate

România în Direct: Criză politică după cazul spitalului Foișor. Ce ar trebui să facă coaliția cu Vlad Voiculescu?

Evacuarea bolnavilor de la Spitalul Foișor, vineri noapte, s-a transformat într-o criză politică. Mai mulți lideri PNL îi cer demisia lui Vlad Voiculescu. Chiar premierul Cîțu a vorbit despre o demisie de onoare, fără a nominaliza însă pe cineva.

De partea cealaltă, USR-PLUS refuză să dea curs cererii PNL și spune că-l va sprijini pe ministrul Vlad Voiculescu. Mai mulți lideri ai USR au comunicat aliaților lor că, dacă Vlad Voiculescu pleacă, atunci și guvernul va pica. Liderul USR spune că nu există o ceartă între premier și ministrul său și că, ”deseori râdem de interpretările care apar”.

Nu este prima situație tensionată care se produce în jurul lui Vlad Voiculescu. Lui i-au fost reproșate mai mlte luări de poziție, neînțelegeri cu ministrul educației sau cu premierul, dar și devoalarea sistemului paralel de vaccinare făcut de statul român. Iar de-a lungul scurtului său mandat a făcut câteva gafe, taxate de presă și partenerii de guvernare.

Ce ar trebui să facă coaliția de la guvernare în cazul Voiculescu? Este demisia acestuia în folosul interesului public? Ce înseamnă ”onoare” într-o astfel de situație?

Cătălin Striblea vă așteaptă să sunați pentru a lua parte la dezbatere, în direct, la numărul de telefon la 0372 069 599, de la ora 13:15.

FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu