Confidenţialitate

România în Direct: Alegerile americane sunt despre Donald Trump. Este el un pericol pentru democrație sau doar un politician eficient? | VIDEO

În Statele Unite ale Americii are loc numărarea voturilor în alegerile prezidențiale. Deși multe sondaje arătau un vot în favoarea candidatului democrat Joe Biden, alegerile se dovedesc a fi foarte strânse, cei doi candidați așteptând voturile din câteva state cheie. Deși în urmă la numărul de electori, președintele Donald Trump are o șansă bună ca să-și păstreze funcția la Casa Albă. Este de așteptat ca numărătoare să dureze zile și să se termine în justiție.

Una peste alta, aceste alegeri sunt despre președintele Trump și despre modul în care personalitatea sa remodelează politica în Statele Unite și-n restul lumii.

De-a lungul mandatului său, Donald Trump a comunicat incorect, a dezinformat și a făcut declarații dincolo de limita democrației. A refuzat să se delimiteze de diverse grupuri extremiste și a întreținut un climat de conflict. De asemenea, și-a implicat familia în decizia administrativă.

Pe de altă parte, economia americană și-a menținut creșterea, iar numărul locurilor de muncă s-a mărit. A identificat și a numit China drept un partener comercial incorect al lumii vestice și a încercat să echilibreze relația economică cu aceasta.

Pe de altă parte, președintele Donald Trump a susținut în continuare flancul est-european al NATO și a întărit relația noastră cu SUA. De asemenea, Statele Unite au anunțat investiții în zona est-europeană, care va fi un avanpost împotriva politicilor Rusiei.

În condițiile în care este posibil ca președintele Trump să aibă încă un mandat, cum judecați politicile sale? Ce părere aveți despre politicianul Trump? Este el un pericol pentru democrație sau doar un politician eficient care face lucrurile în mod diferit?

Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15. Vă puteți înscrie la cuvânt la numărul de telefon +40372.069.599, număr cu tarif normal.