Confidenţialitate

Alegeri în SUA: Presa americană estimează că Joe Biden încă se află pe prima poziție | AUDIO

Presa americană susține că mai puțin de 90 de electori din cei 538 au opțiuni necunoscute încă pentru alegerea viitorului președinte al Statelor Unite.

În acest moment, democratul Joe Biden ar conduce cursa prezidențială, dar președintele în funcție și-a clamat deja victoria.

Cursa pentru viitorul președinte al SUA rămâne strânsă, mai ales din cauza faptului că aproape jumătate dintre americanii cu drept de vot s-au pronunțat prin poștă, iar buletinele încă se numără.

În ultimele două ore, democratul Joe Biden a câștigat lupta electorală în câteva state, mai mici însă decât cele în care Donald Trump ar putea câștiga voturile a zeci de electori.

Chiar și așa, Biden se află încă pe prima poziție, conform estimărilor presei americane.

În ciuda clamării victoriei de către actualul președinte, presa americană condamnă ieșirea liderului de la Casa Albă înainte de finalizarea numărării voturilor.

Este un proces care ar putea dura și după ziua de astăzi, dat fiind că aproape jumătate dintre americani au votat prin poștă.

O parte dintre ei au votat și pentru alte cauze. De exemplu, În Oregon, locuitorii au decis dezincriminarea deținerii în cantități mici de droguri grele, precum heroină și cocaină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru