Confidenţialitate

România în Direct: A început valul al treilea al epidemiei. Susțineți restricții mai puternice sau dimpotrivă? | VIDEO

România înregistrează o sporire a cazurilor de COVID-19 de la începutul lunii martie.

Numărul bolnavilor a revenit la peste 4000 zilnic, prima oară după 50 de zile. Și asta în condițiile în care testările se situează în jur de 30.000 în fiecare zi. În mai multe județe, însă se testează sporadic și ineficient.

Directorul spitalului de pneumologie, Beatrice Mahler, spune că valul al treilea va fi mult mai puternic. ”În spital nu mai sunt paturi și nu se pune problema să mai primim de la alte spitale. Creșterea a fost bruscă. Vin pacienți mai tineri, dar cu forme severe.”

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, iar Timișoara este în carantină. Primarul orașului, Dominic Fritz, spune că ”îngrijorător este că nimeni nu mai vorbește despre pandemie la vârful statului.” Între timp, mai multe publicații spun că guvernul va analiza restricțiile de la această oră și c-ar putea să apară unele noi. Una se referă la limitarea circulației după ora 22. De asemenea, premierul a îndemnat autoritățile să vaccineze deja populație din etapa a treia, acolo unde este posibil.

Ce așteptați de la autorități în aceste prime zile ale valului trei? Susțineți restricții mai puternice sau dimpotrivă? Mai faceți față unor noi măsuri restrictive?

Cătălin Striblea vă așteaptă la România în Direct la 0372 069 599, de la 13:15.