Confidenţialitate

România în Direct: A doua zi de proteste. ”Jos pandemia” și ”Asasinii, printre scandări. Ce să le răspundă societatea? | VIDEO

Mii de oameni au ieșit în stradă noaptea trecută în România pentru a protesta împotriva noilor restricții impuse de Guvern.

Manifestațiile au avut loc în 70 de orașe, iar la București s-au terminat cu violențe. Aici, Jandarmeria a audiat peste 180 de persoane și a dat peste 200 de amenzi. În total, în țară au fost date 650 de amenzi.

Manifestanții au strigat ”Libertate”, ”Jos pandemia” și au ajuns și în fața unor spitale unde au strigat ”Asasinii.”

Este a doua noapte de proteste. Liderii partidului AUR au participat la proteste și și-au asumat o parte dintre revendicări. Majoritatea manifestanților tineri și foarte tineri nu au aderat însă la platforma partidului lui George Simion, având cereri distincte.

La București, autoritățile au anunțat că restricțiile nu vor fi schimbate. Pe de altă parte, însă, lipsește un răspuns politic general adresat acestor oameni din stradă.

Ce credeți despre cei care protestează? Cine sunt acești oameni și ce-i reprezintă? Este o revoltă sau o acțiune politică? Cum ar trebui societatea românească să li se adreseze?

Foto: Marius Mantea