Confidenţialitate

Protestele din Capitală: 222 de amenzi în valoare de 200.000 de lei, nici o persoană reținută | AUDIO

 

188 de persoane care au manifestat violent aseara in Capitală, in zona Pietei Unirii,  au fost identificate și duse la audieri. Nici o persoana nu a fost deocamdata retinuta.

S-au dat 222 de amenzi in valoare de 200.000 lei, spune șeful Politiei Capitalei, Bogdan Berechet. La aceasta ora continua audierile, iar politia cauta sa identifice si alti manifestanti violenti.

”Cele 188 de persoane, conduse de către colegii noștri jandarmi la secțiile de poliție sunt în acest moment fotografiate, identificate, amprentate, mare parte dintre acestea au fost și sancționate, au fost aplicate 222 de sancțiuni, opt dintre acestea fiind aplicate organizatorilor. De asemenea, desfășurăm și activități de investigații pentru identificarea tuturor celor care au provocat distrugeri și au tulburat liniștea și ordinea publică.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Protestul fusese unul pașnic initial. Sute de oameni s-au adunat in Piata Universitatii, apoi au mers in mars spre Piata Victoriei, la sediul Guvernului. La intoarcere, spre Piata Unirii, aproape de miezul noptii, mai multi manifestanti care se indeptau spre Piata Unirii a atacat jandarmii cu pietre.

12 au fost raniti, dintre care 3 au avut nevoie de ingrijiri medicale, dar nu de internare, explică comandantul jandarmeriei Bucuresti, Ionel Stegăroiu:

”Un grup de manifestanți, plecând din Piața Victoriei, s-a așezat pe carosabil, fără nici un motiv. Trei persoane din acest grup au schimbat direcția de mers, câțiva colegi de ai mei au încercat să relaționeze cu aceștia, pentru legitimare, moment în care aceștia au devenit recalcitranți, au devenit chiar violenți, au adresat injurii forțelor de ordine, au folosit obiecte contondente, pietre, provocând rănirea colegilor mei și pagube materiale”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au fost sparte vitrinele unor magazine din zona Unirii, manifestantii violenti au distrus și statii de autobuz.