Confidenţialitate

România adoptă măsuri de protecție la granița de pe Dunăre cu Ucraina | AUDIO

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă anunță că România adoptă măsuri de protecţie pe teritoriul naţional în imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina.

După incidentele recente din localitatea Plauru, Ministerul Apărării este chemat să ia masuri de protecție a populației în zonele românești din apropierea porturilor ucrainene atacate, Reni şi Ismail.

Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă trebuie să ia măsuri pentru informarea populaţiei, identificarea eventualelor adăposturi, să pună la punct mijloace de alarmare şi să asigure permanenţa în astfel de spații.

Oamenii vor primi mesaje RO-ALERT dacă există riscul ca în zonă să se prăbușească dispozitive luptă utilizate în conflictul din ţara vecină.  Decizia a fost luată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, după ce o dronă militară a căzut în zona frontierei românești, lângă satul Plauru, din județul Tulcea.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin spune că sistemul de alarmare RO-ALERT va fi utilizat atunci când situația o impune.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Potrivit hotărârii adoptate de CNSU, în zonele fără acoperire GSM, localnicii vor fi avertizaţi de echipaje ale Inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Sursă foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Citește și: Locanicii comunei Ceatalchioi nu vor să fie relocați | AUDIO