Confidenţialitate

România a început discuțiile cu autoritățile din Ungaria în vederea transferării unor pacienți Covid | AUDIO

România a început discuțiile cu autoritățile din Ungaria în vederea transferării unor pacienți covid grav în țara vecină pentru tratament, au explicat pentru Europa FM surse oficiale.

Este deocamdată singura țară cu care România discută despre mutarea unor pacienți aflați în stare critică.

Ungaria s-a oferit să ajute România, iar discuțiile de până acum au arătat că transferul se poate face doar cu ambulanțele.

Așa că în funcție de capacitățile pe care spitalele din Ungaria le pot oferi România, vor fi transferați bolnavi grav din județe aflate în apropierea graniței.

Nu se pot face transferuri cu avionul din cauza pericolului pe care îl reprezintă buteliile de oxigen la care sunt conectați cei cu insuficiență majoră pulmonară, afecțiunea principală la covid, au explicat pentru Europa FM, surse oficiale.

Pe de altă parte, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a anunțat între timp că toți rezidenții sunt convocați să facă gărzi în unitățile de urgență, pline până la refuz:

Marți seara, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat și achiziţionarea a 500 de concentratoare de oxigen de mare capacitate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anca Grădinaru