Români repatriați din Arabia Saudită

Ministerul de Externe a anunţat, joi, repatrierea a 77 de cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Regatului Arabiei Saudite.

”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de 10 iunie a.c. au revenit în ţară 77 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Arabiei Saudite, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis MAE.

Printre cei care au revenit în ţară se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul statelor respective.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bucureşti-Riad-Bucureşti.

De asemenea, demersurile autorităţilor române au permis revenirea în statul de domiciliu/reşedinţă pentru 13 cetăţeni sârbi, nouă cetăţeni bulgari, doi cetăţeni francezi, doi cetăţeni sirieni, un cetăţean ungar, un cetăţean iordanian, un cetăţean croat, un cetăţean palestinian, un cetăţean saudit şi un cetăţean din Bosnia şi Herţegovina.

MAE reamintește importanţa verificării cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul său privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS