Confidenţialitate

Românca decedată în accidentul din Spania era studentă la Facultatea de Geografie a Universității Al.I Cuza din Iași

Tânăra din România care și-a pierdut viața în tragicul accident rutier de ieri din Spania era studentă la master în anul întâi la Facultatea de Geografie și Geologie a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, anunță conducerea instituției. Aceasta avea 23 de ani, iar din februarie 2016 urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona.

Consulatul României din Barcelona a luat legătura cu familia tinerei pentru a acorda asistență consulară, anunță Ministerul de Externe. Autoritățile vor decide și când trupul neînsuflețit va fi repatriat.

În accidentul rutier au mai murit alte 12 studente, toate cu burse Erasmus la Universitatea din Barcelona. 7 erau din Italia, două din Germania, una din Româania, una din Franța, una din Uzbekistan și una din Austria, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului catalan.

Victimele aveau între 19 și 25 de ani.

Alte 40 de persoane aflate în autocar au fost rănite și internate în spitale. Unii studenți sunt în stare critică. În autocar se aflau 57 de studenți din peste 15 țări.

Accidentul rutier s-a produs pe o autostradă din Spania, în apropiere de orașul Freginals, din Catalonia.

Șoferul autocarului a fost și el rănit în accident iar acum se află la spital. Deocamdată nu a putut fi audiat. Anchetatorii spun că șoferul ar fi pierdut controlul volanului, s-a răsturnat și a intrat pe contrasens. Ulterior o mașină a intrat în autocat.

Anchetatorii nu exclud ipoteza ca șoferul să fi adormit la volan. Testele de alcoolemie și de droguri au ieșit negative, a precizat un oficial spaniol.
Studenții se întorceau cu autocarul de la festivalul anual Las Fallas din Valencia.