Confidenţialitate

Româncă ucisă de coronaviroză în Italia

Ministerul Afacerilor Externe de la București anunță că un cetățean român a murit în Italia din cauza infectării cu noul coronavirus.

Potrivit Mediafax, femeia avea 80 de ani și era din Borșa, județul Maramureș.

Victima se afla în Italia pentru a-și îngriji sora bolnavă.

La rândul său, românca suferea și de alte probleme de sănătate.

“Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19, precizează MAE.

Italia a raportat, până în prezent, 1.266 de morţi dintr-un total de 17.660 de cazuri.

În România, bilanțul a urcat la 99 de îmbolnăviri, cele mai multe în Bucureşti (31), la doar un pas de ceea ce autoritățile numesc „scenariul 3”.

Peste 5.400 de persoane au murit din cauza coronavirusului la nivel global.

„Europa este în prezent epicentrul pandemiei de Covid-19”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit directorului OMS, numărul zilnic de noi cazuri identificate in Europa este mai mare decât cele raportate de China la apogeul epidemiei sale.

Cu 121 morţi (4.231 cazuri), Spania a decretat, sâmbătă, stare de urgență.