Confidenţialitate

Un român a fost arestat pentru trădare în favoarea Rusiei. Suspectul, acuzat de DIICOT că a supravegheat obiective militare amplasate lângă Tulcea | AUDIO

Cetățean român arestat pentru trădare în favoarea Rusiei. Bărbatul, care a fost prins în urma unei ample colaborări între DIICOT, SRI, MApN și Jandarmeria Română, își anunțase în martie intenția de a candida la Primăria municipiului Ploiești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorii DIICOT informează că în data de 23 mai au reținut un cetățean român cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare. Se pare că individul a intrat în acțiune în februarie 2022 după atacarea Ucrainei de către Rusia. Procurorii au demonstrat că în ultimii doi ani suspectul s-a ocupat cu supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în apropiere de Tulcea.

Colecta informații cu caracter militar, făcea fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina. Toate materialele obținute le transmitea diplomaților de la Ambasada Federației Ruse la București. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate polițiștii judiciari ai DIICOT din București și Tulcea au fost găsite și ridicate mai multe mijloace de probă.

Curtea de Apel București a admis cererea DIICOT și a dispus „arestarea preventivă a inculpatului Piscan Alexandru-Dorin, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare”, în formă continuată, conform portalului instanțelor de judecată. Acțiunea procurorilor a fost sprijinită de Serviciul Român de Informații, de Direcția Generale de Informații a MApN și de Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei Române.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Radu Magdin, despre momentele de violență din Camera Deputaților: „Anul acesta stăm mai bine, dincolo de acest moment recent exotic incalificabil. Anul trecut am stat mai rău” | VIDEO