Rolurile memorabile ale actriţei Shirley Temple

Actriţa devenită celebră încă din copilărie, în anii 1930, graţie rolurilor interpretate în filmele ‘Bright Eyes’, ‘Stand Up and Cheer’ şi ‘Curly Top’, s-a stins din viaţă la vârsta de 85 de ani.

Shirley Temple a fost unul dintre cei mai populari copii-vedetă de la Hollywood şi a obţinut primul ei rol la vârsta de trei ani.

Născută pe 23 aprilie 1928, actriţa s-a stins din viaţă luni, în locuinţa ei din Woodside, California.

A câştigat un Oscar special în 1935, la vârsta de şase ani. Până în prezent, Shirley Temple a rămas cea mai tânără persoană recompensată cu premiul Oscar.

Calităţile sale de cântăreaţă, dansatoare şi actriţă i-au adus admiraţia a milioane de fani din lumea întreagă. A jucat în total în 43 de lungmetraje, însă a întâmpinat dificultăţi în a-şi menţine cariera la acelaşi nivel după ce a devenit adultă şi s-a retras din industria cinematografică în 1950, la vârsta de 22 de ani.

În 1932 putea fi văzută debutând în seria ‘War Babies‘, apoi, în acelaşi an, apărea în ‘Red Haired Alibi‘ pentru ca în 1933 să joace în filmele ‘To The Last Man‘ şi ‘ Out All Night‘. În primul ei an pe marile ecrane a jucat în nu mai puţin de 5 pelicule. În 1933 deja era distribuită în 10 filme, incluzând şi scurtmetrajele. Numărul a continuat să crească, de la an la an. În 1934 juca deja în 12 filme, printre care ‘Bright Eyes‘, ‘Managed Money‘, ‘Baby Take a Bow‘ şi ‘Little Miss Marker‘.

Shirley Temple a jucat în total în 43 de lungmetraje.

În 2001, filmul ‘Child Star: The Shirley Temple Story’, regizat de Nadia Tass. încerca să urmărească parcursul copilului minune. ‘E prea mică să poată citi, să-şi lege şireturile sau să ştie cât e ceasul. Dar e destul de mare, ca să devină, la cei şase ani ai săi, cea mai tânără vedetă a Hollywood-ului Epocii de Aur. Adevărata poveste a unui copil minune- Shirley Temple’, îşi prezentau producătorii pelicula.