Confidenţialitate

Rolls-Royce a avut în 2022 cele mai mari vânzări din istoria companiei. Și alte branduri de lux au avut mare succes la vânzarea autoturismelor

Rolls-Royce și-a depășit recordul de vânzări în 2022. Au fost cumpărate peste 6.000 de automobile ale mărcii, cele mai multe într-un singur an în toată istoria companiei. Și alte mărci de lux anunță vânzări record. Spre exemplu,conducerea Lamborghini a transmis încă din august că a vândut deja toată producția până la începutul anului 2024.

Rolls-Royce, fondată la începutul secolului XX și cumpărată de BMW în 1998, a atins în 2022 cele mai mari vânzări anuale înregistrate vreodată în 118 ani de existență.

Brandul britanic de lux a vândut 6.021 de exemplare în 2022, o creștere de 8% față de 2021.

Cele mai multe vânzări s-au făcut în Statele Unite, China și Europa.

Ca și alte mărci de lux, precum Bentley sau Bugatti, Rolls-Royce avusese deja un an record în vâzări în 2021.

Rolls-Royce pregătește lansarea Spectre, primul său vehicul integral electric, ale cărui precomenzi au „depășit așteptările”, spun reprezentanții mărcii și pentru care primele livrări sunt așteptate în această primăvară.

Lamborghini a anunțat în august că și-a vândut deja toată producția până la începutul anului 2024.

Situația contrastează cu restul pieței de automobile care se luptă să-și revină după pandemie și suferă de o penurie globală de semiconductori.

Spre exemplu, vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut până la cel mai redus nivel din ultimii 30 de ani.

Foto: Shutterstock

Citește și: Românii, pe locul 28 în topul celor mai fericiți oameni în 2022