Roger Waters va lansa primul album solo după o pauză de peste 20 de ani

Roger Waters lucrează în prezent la cel de-al patrulea album solo din carieră, care va fi lansat în 2016.

Fostul membru Pink Floyd a dezvăluit pentru nme.com faptul că viitorul disc va conţine atât piese noi cât şi melodii mai vechi, compuse în urmă cu 15 ani. De asemenea, albumul va beneficia şi de un turneu de promovare.

Este vorba despre un nou album-concept care se reduce la o întrebare esenţială. „Adresează această întrebare simplă. De ce omorâm copiii? Despre asta este vorba. Va conţine două personaje –  un bunic şi un nepot care vor încerca împreună să găsească răspunsuri la această întrebare”, a declarat muzicianul britanic pentru Digital Spy.

Pe 20 noiembrie, Roger Waters va lansa albumul live „The Wall”, ca urmare a turneului cu acelaşi nume care s-a desfăşurat între anii 2010 – 2013.

Show-ul „The Wall” a ajuns şi la Bucureşti, pe 28 august 2013. Concertul s-a desfăşurat cu casa închisă şi a reprezentat cel mai mare eveniment din muzică al anului 2013.

Roger Waters este cofondatorul grupului britanic Pink Floyd, înfiinţat în 1964. Componenţa iniţială a trupei a fost: Syd Barrett, Roger Waters, Rick Wright şi Nick Mason. La scurt timp după lansarea albumului de debut, Syd Barrett a fost înlocuit de David Gilmour.

Pink Floyd este una dintre cele mai influente formaţii rock din lume. De-a lungul carierei a vândut peste 250 de milioane de albume în toată lumea, dintre care 75 de milioane doar în SUA.

În 1985, Waters părăseşte Pink Floyd şi se axează pe cariera solo. Până acum a  lansat 3 albume: „The Pros and Cons of Hitch Hiking” în 1984, „Radio K.A.O.S.” în 1987 şi „Amused to Death” în 1992.