Confidenţialitate

Roger Waters lucrează la un nou album

Roger Waters a confirmat că lucrează la un nou album cu producătorul trupei Radiohead, Nigel Godrich, primul în ultimii 24 de ani, potrivit New Musical Express.

Fostul membru al grupului Pink Floyd a afirmat pentru revista Rolling Stone că şi-a petrecut ultimul an lucrând la acest nou album, primul care va fi lansat de la ”Amused to Death” în 1992.

”Avem lucruri foarte bune în pregătire. Nigel este foarte priceput. Mi-a spus: Oamenii vor întotdeauna să facă albume lungi. Cât de lung a fost «The dark Side of The Moon»? Am spus: 38 de minute.

Acum nu mai există constrângeri privind înregistrările, pentru că nimeni nu te mai plăteşte pentru ele. Îmi pare rău pentru tinerii muzicieni, ştiind că toată muzica lor va fi furată şi nimeni nu va vrea să plătească.

Asta mai înseamnă că pot spune orice vor. Ei bine, eu am spus întotdeauna ce am vrut, oricum”, a declarat Roger Waters.

”M-am îndrăgostit. Sunt profund îndrăgostit. Aşa că discul este despre iubire – despre care au vorbit toate albumele mele, de fapt.

Cugetă nu doar la motivul pentru care ne ucidem copiii, dar pune şi întrebări despre cum prindem aceste momente de dragoste, dacă ni se asigură ceva în viaţă şi permitem iubirii să ne lumineze toată existenţa”, a completat muzicianul.

 

Roger Waters, născut pe 6 septembrie 1943, în Great Bookham, Surrey, a pus bazele grupului progressive rock Pink Floyd în 1965, alături de Syd Barrett, Nick Mason şi Richard Wright.

Şi-a început cariera ca basist şi compozitor al grupului. Cariera sa solo este marcată de lansarea a trei albume: ”The Pros and Cons of Hitchhiking” (1984), ”Radio K.A.O.S.” (1987) şi ”Amused to Death” (1992). În 1996, el a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame ca membru al formaţiei Pink Floyd.

Roger Waters a concertat la Bucureşti în august 2013, în turneul ”The Wall”.

Foto: Roger Waters/Facebook