Confidenţialitate

ROCK SESSIONS: Elton John a scris “Rocket Man” ca un răspuns în fața uniformizării

Rocket Man a fost compusă de Elton John pe versurile lui Bernie Taupin. Un cuplu de forțe, în adevăratul sens fizic al lui, egale, paralele și în sensuri opuse. Taupin s-a inspirat pentru versuri din povestea lui Ray Bradbury, “The Rocket Man”, apărută în cartea “The Illustrated Man”, în 1951.

The Rocket Man” este despre dragostea unui astronaut pentru stele și spațiu, dar pe care o împarte cu cea pentru familie. El este rupt între realitățile astea două. 

Refrenul înglobează dualitatea asta sfâșietoare într-un singur vers “I’m not the man they think I am at home”. Poate unele piese, asta printre ele, nu lasă loc de interpretări. Sunt ceea ce spun versurile că sunt și nimic mai mult, o povestire. Dar tocmai de la partea asta de refren putem pleca cu speculațiile. Elton John și-a recunoscut bixesualitatea în 1976, iar piesa este apărută în 1972. 

Melodia poate fi interpretată și ca un simbol al modului în care vedetele rock sunt izolate de prieteni, familie și lumea reală de către cei cu putere în industria muzicală. Sunt trimiteri în sensul ăsta, “I miss the earth so much I miss my wife” și “Mars ain’t the kind of place to raise your kids / In fact it’s cold as hell”. Ambele sunt bine înșurubate contextual, dar la fel de bine pot fi metafore.