Confidenţialitate

Rock Sessions: “Brain Damage” și “Eclipse”, cheia unui album

“The Dark Side Of the Moon a fost întotdeauna o expresie a empatiei politice, filosofice și umanitare. Discul trupei Pink Floyd abordează teme grele ca lăcomia, conflictele, religia, mortalitatea și bolile mintale, dar toate sunt îngropate în teamă, în frică.

Brain Damage este o piesă pe care Roger Waters a purtat-o în minte încă din timpul înregistrării Meddle și care a avut ca titlu inițial Lunatic. Brain Damage este concluzia acestui disc.

Pentru că marile teme prezentate de Waters, banii, războiul, timpul, toate pot provoca nebunie. Și atunci, piesa poate fi un răspuns la o întrebare nerostită: poate viața ta banală să te înnebunească? Toate vocile alea pe care abia le auzim pe piesă reacționează la întrebarea lui Waters: viața de doi bani te poate duce la nebunie?

Eclipse este o continuare firească a Brain Damage și este cea mai dramatică piesă de pe album. Așa că, întrebării sugerate de Brain Damage i se răspunde în final. Finalul închide cercul, iar ultimele sunete sunt cele ale unei inimi peste care sunt suprapuse vorbele portarului studioului Abbey Road, Gerry O’Driscoll care exprimă atât de plastic nesiguranța: There is no dark side in the moon really / Matter of fact it’s all dark”, a mărturisit Mihai Dinu la Rock Sessions.