Roboții care ar putea schimba lumea – VIDEO

Face flotări și abdomene și nu ca să se mențină în formă. Robotul Kengoro a fost construit de specialiștii de la Universitatea din Tokyo.

Kengoro are un sistem muscular cu tendoane și încheieturi iar o serie de senzori îl ajută să își păstreze echilibrul și să se balanseze și …să își facă în ciudă că el nu obosește.

Ubtech lucrează de ceva vreme la roboti. Unul de mărime umană era însă un obiectiv mai vechi al companiei. Noul Ubtech Walker prezentat la CES, la Las Vegas recent are picioare dar nu are incă brațe. Robotul poate fi un centru de comandă pentru o casă smart dar și o bonă sau un paznic

Atlas este cea mai nouă creație a inginerilor de la Boston Dynamics. După mai multe variante deloc prietenoase la arătare, americanii au creat un robot biped care poate sări de la înălțime și poate executa un blackflip precum un sportiv.

Nu a fost înscris încă la vreun concurs de gimnastică sau parkour dar nici departe nu suntem de acest moment.

Motobot 2 este un robot capabil să piloteze o motocicletă de curse. Pe viitor, robotul ar putea să fie un polițist în trafic sau un pompier pentru situații de urgență.