Confidenţialitate

Robert Negoiță, explicații la Parchet în legătură cu teza sa de doctorat posibil plagiată

Primarul sectorului 3 al Capitalei Robert Negoiță a fost audiat miercuri la Parchetul General, în dosarul în care e acuzat că și-a plagiat teza de doctorat.

Nu e vorba de fapte penale, a ținut să precizeze edilul la intrarea la audieri.

Robert Negoiță a dat explicații despre modul în care a devenit doctor și spune că procurorii l-au întrebat, între altele, dacă s-a inspirat în lucrarea sa de doctorat.

Răspunsul meu a fost categoric nu, niciodată n-am avut niciun avantaj, în afară de faptul că mi-am îmbunătățit cunoștințele. Au fost interesați să știe dacă în timpul școlii doctorale au fost chestiuni în neregulă. Eu nefiind profesionist în domeniu, că d-asta am avut conducător de doctorat, nu știu să apreciez, nimic nu mi-a trezit suspiciuni”, a explicat Robert Negoiță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Teza de doctorat a lui Robert Negoiţă se intitulează “Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social” şi, deşi abordează un subiect economic, lucrarea a fost susţinută la Facultatea de Drept a Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza“.

Comisia de etică a Academiei a constatat însă că lucrarea este copiată de la prima până la ultima frază și a cerut retragerea titlului de doctor,

Ce întrebare răutăcioasă”, a spus Robert Negoiță atunci când a fost întrebat dacă în lucrarea sa a ”uitat” să menționeze sursele.

Din ce știu eu, sursele sunt menționate, dar poate că nu au fost menționate corect”, a adăugat edilul sectorului 3.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Să mai spunem că Robert Negoiță a terminat liceul la vârsta de 31 de ani, în 2003, pentru că, spunea el, ”era prea preocupat să facă bani și mai puțin să meargă la școală”.

În 2004, Negoiţă s-a înscris la două facultăţi, potrivit propriului CV: Facultatea de Drept a Universităţii Bioterra, pe care a terminat-o în trei ani, şi Facultatea de Economie a Turismului Intern şi Internaţional de la Universitatea Româno–Americană, absolvită în 2008.

După un an de la terminarea celei de-a doua facultăţi, în 2009, Negoiţă era înscris la doctorat la Academia de Poliţie.

În CV-ul său nu este însă menţionată absolvirea vreunui program de Master. În România, după adoptarea, în 2006, a sistemului de învăţământ Bologna, diploma de Masterat este o condiţie obligatorie pentru înscrierea la doctorat.