Confidenţialitate

Rm. Vâlcea: Un bătrân a fost sfâșiat de o haită de câini pe un câmp

 

Un bătrân a fost sfâşiat de o haită de câini pe un câmp din Râmnicu Vâlcea. Este a două persoană ucisă de câini în acelaşi loc, în mai puţin de două luni. În zona respectivă patronul unei societăţi comerciale a adunat în curte peste o sută de animale, iar pe stradă hrănește alte câteva zeci. Rudele celor două victime acuză autorităţile că nu au luat nicio măsură pentru a îndepărta câinii.

Constantin Drăgănescu, în vârstă de 66 de ani, a plecat în timpul nopţii să îşi caute calul pe câmp. După câteva ore, sora lui, îngrijorată că nu a mai ajuns acasă, a pornit în căutarea lui. L-a găsit la aproximativ un kilometru de casă lângă un gard de sârmă.

„De la distanţă am văzut vreo 15 câini care mârâiau şi trăgeau din ceva. Când m-am apropiat am văzut că era un om, nu mai avea haine pe el şi era sfârtectat” a mărturisit femeia.

A fost nevoie de mai mulți bărbati să alunge cu bâtele cei peste 15 câni care refuzau să plece de pe cadravu. Inclusiv politiştii care au venit la faţa locului au fost în pericol să fie mușcați.

Rudele victimei susţin că animalele aparţin patronului unei societăţi comerciale care, într-o zonă locuită din Cartierul Copăcelu, a strâns în curte peste o sută de câini. „Noaptea paznicii le dau drumul din curte ca să poată dormi liniştiţi.  Pe stradă sunt alte zeci de animale fără stăpân care sunt extrem de agresive, iar patronul le aduce în fiecare zi de mâncare. Nu ai curaj să mergi singur pe drum”, susţine Nicolaie Drăgănescu, fratele victimei.

Câinii au mai făcut o victimă şi în urmă cu două luni, când o femeie din Ocnele Mari  a fost găsită în acelaşi loc sfârtecată.

Autorităţile locale ridică din umeri neputincioase. „ Nu putem intra  în curtea lui, pentru că este proprietate privată. L-am chemat la primărie şi a refuzat să vină. Iar câinii de pe stradă nu putem să-i prindem pentru că nu avem suficient personal”, a declarat Traian Comşa, directorul ADP Râmnicu Vâlcea. Pe baza raporturillor medico-legale care arată ca victimele au muțit din cauza „plăgilor muşcate  prin agresiune canină”, Inspectoratul de Poliție Vâlcea a deschis două dosare penale.