Risc de avalanșă la munte, în județul Argeș

În zonele de munte, în special în judeţul Argeş, există risc de avalanşă datorită căderilor de zăpadă din ultimele zile. Autoritățile recomandă turiştilor să evite în această perioadă drumeţiile.

Aş vrea să transmit o atenţionare, anume aceea că în zonele de munte, în special în zonele din judeţul Argeş, există risc de avalanşe şi este un motiv în plus să recomandăm turiştilor să evite în această perioadă drumeţiile sau să se aventureze pe trasee închise„, a declarat ministrul de interne, Carmen Dan la finalul videoconferinţei cu prefecţii organizată la MAI.

Ministrul de Interne le-a spus prefecților să le comunice permanent localnicilor, date despre situația drumurilor.

Fac menţiunea că atât eu cât şi secretarii de stat suntem permanent în minister. Comunicaţi toate informaţiile pentru a putea veni în sprijin, evaluaţi situaţia şi urmare a celor precizate de secretarul de stat Raed Arafat. Dacă sunt urgenţe medicale este bine să intervenim şi pe cale aeriană. În această perioadă este, de asemenea, important să fie asigurate mijloacele şi serviciile de permanenţă la nivelul Prefecturilor, la nivelul Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. Rog prefecţii să se asigure personal că sunt activate aceste servicii de permanenţă „, a declarat Carmen Dan.

Ministrul a transmis, totodată, inspectorilor şefi din cadrul IPJ să suplimenteze echipajele pe zona „de intervenţie, de prevenţie”, pentru a evita genul de situaţii în care participanţi la trafic se aventurează atunci când condiţiile meteo sunt nefavorabile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS