Confidenţialitate

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, ilegală

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis astăzi sesizarea depusă de Avocatul Poporului, care susține că primăriile și consiliile locale nu au dreptul să aducă modificări Codului Rutier și să stabilească sancțiuni legate de circulația pe drumurile publice. Doar guvernul poate stabili, prin lege, astfel de sancțiuni.

Decizia magistraților este definitivă.

Măsura ridicării mașinilor parcate ilegal va fi suspendată, imediat ce magistrații publică motivarea deciziei luate în Monitorul Oficial.

Șoferii care au parcat în locuri nepermise au primit pe lângă amenda pentru parcare neregulamentară și sancțiuni suplimentare. Ei au fost nevoiți să plătească între 200 și 600 de lei pentru a-și recupera autoturismul. În multe cazuri, au achitat chiar mai mult, în funcție de câte zile a stat vehiculul în parcul auto unde a fost dus după ridicare.

Toți cei care au plătit pentru recuperarea mașinii își vor putea cere banii în instanță și sunt șanse mari ca de data aceasta magistrații să le dea câștig de cauză.

Persoanele care au contestat deja această măsură nu mai pot face nimic pentru a-și recupera banii, dacă procesul s-a încheiat și există o decize definitivă din partea instanței.