Confidenţialitate

Rezumatul înregistrărilor lui Sebastian Ghiță, difuzate după dispariția sa

De la dispariția sa, Sebastian Ghiță a apărut în mai multe înregistrări video difuzate de România TV, postul de televiziune controlat de fostul deputat.

Sebastian Ghiță a lansat o serie de acuzații grave. Între cei vizați: șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, fostul adjunct al SRI, Florian Coldea sau procurorul DNA de la Ploiești, Mircea Negulescu.

De altfel, în urma dezvăluirilor, Florian Coldea a demisionat, iar procurorul Mircea Negulescu a fost suspendat din magistratură, fiind anchetat de CSM.

Prima înregistare cu Sebastian Ghiță a apărut pe 28 decembrie, la câteva zile de la dispariția sa. Fostul deputat a susținut atunci că a cunoscut-o pe Laura Codruța Kovesi în sediile SRI, la întâlniri fiind prezent și Florian Coldea.

Tot atunci vorbea și de o petrecere la Sinaia la care ar fi participat și Vasile Dâncu, dar și de mailul șefei DNA – celebrul cucuveauamov.

În a doua înregistrare, Sebastian Ghiță a vorbit despre anchetarea mogulilor media: cum ar fi fost aranjată condamnarea lui Dan Voiculescu și cum ar fi fost fabricat dosarul lui Adrian Sârbu. Cât despre el: un ofițer SRI l-ar fi selectat pe procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiești pentru a-l ancheta pe fostul deputat.

De altfel, Ghiță a difuzat și o înregistrare care l-ar surprinde pe Mircea Negulescu. După această dezvăluire, Mircea Negulescu și-a dat demisia de la DNA, dar CSM i-a refuzat solicitarea. A fost însă suspendat din magistratură pentru a fi anchetat.

În a treia înregistrare, Ghiță susținea că dosarul Realitatea TV ar fi fost pus la cale de șefa DNA și că Nicolae Popa, fostul director al FNI ar fi fost adus din Indonezia cu un avion plătit de o firmă privată din Ploiești.

Într-o altă difuzare, Sebastian Ghiță afirma că fostul președinte Traian Băsescu ar fi știut cum ar fi aranjat judecătoarea Camelia Bogdan și Florian Coldea condamnarea lui Dan Voiculescu. Fostul parlamentar a prezentat și o înregistrare cu Traian Băsescu, a cărei existență nu a fost infirmată de fostul președinte. Camelia Bogdan a negat acuzațiile.

În a cincea înregistrare, Sebastian Ghiță a susținut că Victor Ponta ar fi fost șantajat de Florian Coldea pentru a o propune pe Laura Codruța Kovesi la șefia DNA. A mai povestit și cum l-a cunoscut și pe Florian Coldea și cum au petrecut mai multe vacanțe împreună.

Tot despre amenințările lui Coldea la adresa lui Victor Ponta a fost vorba și în următoarea înregistrare din 9 ianuarie. Ghiță l-a acuzat pe fostul director SRI nu voia construirea autostrăzii Comarnic-Brașov. Atunci a prezentat și imagini cu fostul director SRI prezent la casa afaceristului de la Cheia.

În ultima înregistrare, Sebastian Ghiță a vorbit despre vacanţele cu familia Coldea în Seychelles, în Italia la Toscana sau la Disneyland, la Paris. După aceste dezvăluiri, comisia SRI din Parlament l-a audiat pe Florian Coldea și a confirmat vacanțele. În urma scandalului, Coldea a fost trecut în rezervă. Șefa DNA Laura Codruța Kovesi a negat toate acuzațiile.