Confidenţialitate

Rezultatele probelor de lapte din județele Argeș și Dolj vor fi gata în cel mult 3 zile. Patru copii diagnosticați cu SHU rămân internați

Rezultatele probelor de lapte recoltate de la cele 2 ferme din județele Argeș și Dolj – de la care se aproviziona firma de lactate Brădet – sunt așteptate până la sfârșitul săptămânii.

Ferma din Dolj a fost monitorizată constant în ultima perioadă și nu au fost înregistrate probleme.

Odată cu acest scandal, însă, s-au luat probe suplimentare care au fost trimise la București – ne-a declarat directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare Dolj, Constantin Retea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Noi monitorizăm activitatea din fermele de vaci de lapte, determinand numărul total de germani care este o medie geometrică în ultimele 2 luni, câte două analize pe lună. În ultimele 3 luni de zile nu au fost probleme cu ferma care este în supraveghere. Am recoltat probe de lapte astăzi (n.r. miercuri) și le-am trimis la Institut la București. Rezultatele ? – în cel mult 3 zile”, ne-a declarat directorul DSV Dolj, Constantin Retea.

Să mai spunem că la spitalul Marie Curie din București mai sunt internați 4 copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic.

Trei dintre ei încă fac dializă peritoneală – a explicat șefa Secției de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Starea copiilor este din ce în ce mai bună. Cel din Terapie Intensivă a urcat acum pe secție (n.r. — Nefrologie). Nu mai avem niciun pacient în Terapie Intensivă. Trei dintre ei fac în continuare dializă peritoneală pentru că evoluția bolii renale acute este totuși de durată. La cel de-al patrulea pacient s-a suprimat cateterul peritoneal — este vorba despre pacientul de 7 luni pe care îl pregătim încet să meargă acasă, pentru că la el se pun niște probleme de alimentație, de tot ce înseamnă urmărirea evoluției lui nu numai ca rezultat al bolii grele prin care a trecut, dar și a evoluției lui de sugar până la vârsta de un an”, a explicat medicul.