Confidenţialitate

Rezultate pentru admiterea la liceu 2023: Cele mai mari medii la admitere sunt la licee din București, Galați și Dolj | AUDIO

S-au afișat rezultatele repartizării computerizate a elevilor la liceu. Peste 111 mii de elevi, adică 98% din total, au fost repartizați. 1600 de elevi au rămas nerepartizați, deoarece nu au completat suficiente opțiuni. Pentru următoarea etapă mai sunt disponibile peste 7700 de locuri, la nivel național. Liceele cu cele mai mari medii la admitere sunt din București, Galați și Dolj.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul Educației: Aproape jumătate dintre elevi au fost admiși la liceul aflat pe primul loc în lista preferințelor

Colegiul Național „Sfântul Sava” din București se află pe primul loc în țară cu cea mai mare medie de admitere: 9,95 a fost media ultimului admis la specializarea Matematică-Informatică. Urmează Colegiul „Gheorghe Lazăr”, cu 9,90 la Matematică-Informatică.

9,85 a fost media ultimului admis la specializările Științe ale Naturii de la Colegiile „Sfântul Sava” și „Gheorghe Lazăr” din Capitală și la specializarea Mate-Info de la Colegiul „Spiru Haret”, tot din București.

Pe locul 6 la nivel național se află Colegiul „Vasile Alecsandri” din Galați, unde la specializarea Mate-Info, media ultimului admis a fost de 9,82, iar la Colegiul „Frații Buzești” din Craiova, specializarea Științe ale Naturii, media ultimului admis a fost de 9,80.

Elevii trebuie să își depună până pe 25 iulie dosarele de înscriere la liceul unde au fost repartizați.

Sunt peste 1600 de elevi, adică sub 1,50% din total care nu au fost repartizați pentru că au completat prea puține opțiuni. Pentru aceștia, mai sunt libere peste 7700 de locuri.

Rezultatele repartizării pe licee pentru Admitere 2023

Rezultatele repartizării în funcție de licee pentru Admitere 2023 pot fi vizualizate aici.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Un profesor din cadrul UBB, condamnat la 5 ani de închisoare pentru că ar fi luat mită de la studenți pentru a-i promova la un examen. Decizia nu este definitivă | AUDIO