Confidenţialitate

Un profesor din cadrul UBB, condamnat la 5 ani de închisoare pentru că ar fi luat mită de la studenți pentru a-i promova la un examen. Decizia nu este definitivă | AUDIO

Un profesor de la Facultatea de Administrație Publică Reșița din cadrul Universității „Babeș Bolyai” a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că ar fi primit mită de la mai mulți studenți ca să îi promoveze la un examen. Decizia tribunalului Caraș Severin nu este definitivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În luna februarie profesorul de etică Rudolf Cristian ar fi pretins de la mai mulți studenți masteranzi de la Facultatea de Administrație Publică Reșița bani pentru a-i promova la examenul la „Evoluția și Dezvoltarea Uniunii Europene”.

Sumele erau diferite în funcție de nota cerută de studenți, spun procurorii DNA. Mai exact, pentru nota minimă profesorul ar fi cerut 600 de euro și 1200 de euro pentru pentru nota 10.

Pe 18 februarie ar fi primit 1000 de euro și 3000 de lei, iar 2 zile mai târziu suma de 50.000 de lei atunci când a fost prins în flagrant. El a fost concediat de la Universitatea „Babeș Bolyai” în luna martie.

Pe lângă pedeapsa de 5 ani de închisoare, instanța i-a interzis să fie profesor încă 5 ani după ispășirea pedepsei și îl obligă să plătească 11.000 de lei cheltuieli de judecată. Sentința poate fi atacată.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ovidius Engineering Hub, proiectul din fonduri PNRR de peste 27 milioane de euro, care vizează dezvoltarea învățământului dual regional, bazat pe studii de inginerie | FOTO