Rezultate finale: Aproape jumătate dintre profesorii care au dat examenul de titularizare au promovat

Aproape jumătate dintre profesorii care au dat examenul de titularizare au obținut nota de promovare, adică 7. După soluționarea contestațiilor, cu  2,32% mai mult faţă de rezultatele iniţiale, procentul ajungând după contestații la 49,71%, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

Profesorii au depus peste 4.100 de contestaţii, dintre care pentru 2.721 de lucrări contestate, notele iniţiale au fost mărite. După recorectarea lucrărilor s-au dat trei note de 10 în plus, fiind acordate în total 124 de note maxime.

Restul de aproape 1300 de profesori au primit note mai mici după contestatii.

Au obţinut note între 7 şi 9,99 peste 10.500 de candidaţi, alți 7.245 de candidați au luat note între 5 şi 6,99, iar restul-  3.511 candidaţi – note între 1 şi 4,99.

La proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 24.070 de candidaţi, dar s-au retras 2.53, alti 61 au fost eliminaţi, din diverse motive, printre care și pentru că ar fi încercat să copieze.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Dacă doresc un post de suplinitor, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5.

Pe 25 și 26 iulie are loc repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante în ședințe publice organizate de inspectoratele şcolare.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS