Rezultate diferite în urma analizării dezinfectanților Hexi Pharma/ Procurorii trimit probe în străinătate

Procurorii care investighează dosarul dezinfectanților sanitari Hexi Pharma vor trimite probe și la laboratoare din străinătate.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a confirmat că decizia vine după ce anchetatorii au primit noi rezultate ale analizelor, de această dată de la Institutul Cantacuzino.

Ultimele rezultate ale analizelor efectuate de Institutul Cantacuzino ar arăta, potrivit agenției agenției news.ro, că  unii dezinfectanţi Hexi Pharma erau diluaţi, dar  fără a depăşi limitele permise de lege.

Anterior, Institutul Icechim a  ajuns la concluzia că unii dezinfectanți furnizați de aceeași firmă sutelor de spitale de stat erau diluați chiar și de 4.200  de ori.

Ultimul raport primit acest dosar, cel de la Institutul Cantacuzino, va fi trimis în Cehia, pentru un test de conformitate.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, spune că deocamdată, rezultatele diferite nu sunt concludente.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până acum, procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea de produse biocide neconforme, începând din 2014.

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a sinucis la 22 mai, el intrând cu maşina într-un copac.

Directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, este acuzată de procurorii de la Parchetul General de săvârșirea a 128 de infracţiuni de înşelăciune şi de participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS