Confidenţialitate

Rezidențiat: Cea mai mare concurență este pe locurile de la medicină dentară

Candidații admisi la examenul de rezidențiat își aleg duminică locurile sau posturile în specialitatea pentru care au optat.

La procesul de alegere a locurilor/posturilor de către candidații concursului de Rezidențiat, sesiunea 2017, a participat si ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Ministrul s-a aflat în Centrul de Repartiție Oradea. Potrivit Ministerului Sănătății, anul acesta, pentru domeniul medicină, numărul de locuri și posturi a fost suplimentat, astfel că vor pregătiți cu 95 mai mulți medici specialiști.

Duminică sunt repartizați candidații care au obținut un punctaj de minim 60% din punctajul maxim obținut pentru fiecare domeniu de concurs.

Astfel, pentru domeniul medicină sunt repartizați 4220 candidați pe 3565 locuri și posturi.

În domeniul medicină dentară sunt repartizați 1066 candidați pe un număr de 258 locuri, iar în domeniul farmacie sunt repartizați 458 candidați pe 136 locuri și posturi.

Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face în zilele de 26 și 27 noiembrie 2017, prin teleconferinţă, în intervalul orar 9:00 – 21:00, în centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara.

Anul acesta, concursul de Rezidențiat a fost organizat în data de 19 noiembrie 2017, în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. La concurs au participat 6818 candidati.

Mai multe probleme tehnice au fost înregistrate în timpul examenului de rezidenţiat organizat la Universitatea “Carol Davila” din Bucureşti, unii candidaţi reclamând că grilele au fost scanate greşit. Ministerul Sănătăţii a anunţat că grilele au fost rescanate, iar lucrările recorectate.

Mai mulţi candidaţi care au susţinut examenul de rezidenţiat în Bucureşti s-au plâns că au obţinut un punctaj mic pentru că au existat probleme la scanarea grilelor.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că, urmare a problemelor tehnice sesizate de Comisia locală de Rezidenţiat Bucureşti în timpul procedurii de scanare a grilelor de concurs, Comisia centrală a decis rescanarea tuturor grilelor pentru candidaţii din Centrul Universitar Bucureşti.

 

Concursul s-a desfăşurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.