Prima pagină, 30 aprilie 2015

Adevărul sintetizează greva funcţionarilor publici: nu se eliberează acte şi nu se pot plăti taxe. Cele mai multe primării, prefecturi şi consilii judeţene vor fi închise astăzi. 30.000 de angajaţi ai statului opresc lucrul, nemulţumiţi fiind de salarii, pe care le consideră sub limita demnităţii.

Direcţia Anticorupţie sparge cuibul de viespi de la RA-APPS, remarcă România liberă. Şeful regiei ce administrează imobilele din patrimoniul statului a fost reţinut de procurori. Georgian Surdu este suspectat de implicare în dosarul de corupţie al baronului de Buzău, Cristinel Bîgiu. De-a lungul timpului, RA-APPS s-a regăsit în centrul mai multor scandaluri, întrucât ar fi favorizat foşti demnitari, oameni de afaceri şi artişti să stea în locuinţe de stat fără drept.

Evenimentul zilei scrie despre ultimul proiect al lui Georgian Surdu, supravieţuitor peste 4 guverne, înainte de a fi săltat de anchetatori. Transformarea cu vopsea ieftină a Palatului de Aur al lui Nicolae Ceauşescu în muzeu.

Corb la corb nu scoate Ochi, titlul mare de pe prima pagină a cotidianului Puterea. Majoritatea guvernamentală din Camera Deputaților a blocat o nouă cerere DNA, cea privind imunitatea social-democratului Ion Ochi. Parlamentarul este bănuit de luare de mită.

Programatorii români au ajuns la fel de scumpi ca cei din Occident, notează Ziarul Financiar, citând un investitor portughez. Intrarea pe plan local a unor giganţi străini, precum Microsoft, Oracle sau IBM, care au în prezent mii de angajaţi, a dus la o competiţie acerbă pe piaţa muncii pentru specialiştii IT.

Jurnalul naţional scrie că, deşi sunt privite cu suspiciune de părinţi şi profesori, jocurilor electronice pot fi o opţiune de job pentru tinerii sub 20 de ani, cărora le pot aduce câştiguri de ordinul zecilor de mii de euro. Ca să joace multe ore, un gamer român cheltuie aproape 400 de euro pe echipamente de calitate.

ASA Târgu Mureş este noul lider în clasamentul Ligii Întâi, anunţă Gazeta sporturilor. Echipa transilvăneană a învins Steaua, cu 1-0, pe Arena Naţională. Unicul gol a fost marcat de Ianis Zicu, răspunzându-le astfel celor care îi criticau forma fizică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS