Revista presei, 21 mai

Adevărul l-a descoperit pe românul care le dă primul ajutor nepalezilor loviţi de cutremur. Ionuţ Drumitru, plecat voluntar într-o misiune umanitară, acordă asistenţă medical populaţiei afectate de seismul devastator de luna trecută. Tânărul este apreciat de medicii alături de care face echipă într-un spital din Khatmandu.

Potrivit României libere, în ciuda recentei demisii, Liviu Dragnea păstrează puterea în Ministerul Administraţiei. Liderul social-democrat s-a retras de la şefia instituţiei, dar a lăsat în loc o persoană de încredere, pe Sevil Shhaideh. Miza acestei poziţii este uriașă, titularul portofoliului împărțind banii pentru baronii locali, cei de care depind atât succesul electoral al PSD, cât şi carierele politice ale liderilor de la centru.

Jurnalul naţional publică harta judeţelor care au scăpat de furia Direcţiei Anticorupţie. Procurorii au năvălit în structurile feudale. Preşedinţi de consilii judeţene sau primari s-au ales cu dosare penale. 26 de judeţe sunt, în prezent, decapitate. Doar 15 au scăpat.

Evenimentul zilei scrie despre afacerea de milioane de euro a “hingherilor” de maşini. Peste 5 zile, Curtea Supremă ar putea pune capăt activităţii firmelor care ridică maşini. De-a lungul ultimilor ani, în ţară, şoferii au fost forţaţi să achite tarife umflate pentru a-şi recupera autoturismele.

Potrivit Ziarului Finaciar, după 25 de ani de capitalism, România are o lege a insolvenţei personale. Un debitor care nu-şi mai poate achita datoriile va beneficia de un plan de redresare valabil 5 ani. Legea va merge la promulgare.

Dăm buzna la Roland Garros, potrivit cotidianului Puterea. România are numeroşi reprezentanţi la ediţia din acest an a turnuelui de Mare Şlem din capitala Franţei, care va debuta în acest week-end cu tabloul principal. Lotul fetelor este alcătuit din Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, Andreea Mitu şi Patricia Ţig.

Steaua 2 este numai una, scrie mare pe prima pagină Gazeta sporturilor. Cu un lot format în majoritate din rezerve, roş-albaştrii au câştigat Cupa Ligii, aseară, marcând de 3 ori în poarta Pandurilor. Singura controversă a partidei a fost faza din care Gabriel Iancu a deschis scorul din penalty.