Confidenţialitate

Revistă cu informații false despre vaccinul anti-Covid

Un bărbat din Argeș este cercetat penal după ce a fost prins în centrul orașului Focșani în timp ce distribuia reviste cu informații false despre vaccinurile anti-covid de tip ARN mesager.

El făcuse la Focșani o escală și distribuise aproximativ 40 de reviste, scopul final fiind să ajungă cu acestea în zona mănăstirilor din nordul Moldovei.

Ambele vaccinuri folosite până acum în România, BioNTech Pfizer (Comirnaty) și Moderna, utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager.

Acest tip de vaccin învață corpul să creeze anticorpii necesari în lupta cu virusul. Anticorpii sunt pregătiți să lupte cu virusul real atunci când persoana vaccinată este expusă la infecția cu SARS-CoV-2.

ARN-ul mesager pătrunde în celulele umane, unde transmite informația necesară producerii proteinelor proprii virale, față de care, ulterior, se vor dezvolta anticorpii. Fragmentele de ARN mesager sunt deteriorate de enzimele proprii celulelor umane într-un interval de până la 5-7 zile și nu influențează în vreun fel ADN-ul celular, având în vedere că nu pătrund în nucleu.

Claudia Toader, corespondent Europa FM, rezumă cazul:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.