Confidenţialitate

Revelion 2021: Ce se vede la TVR 1

De Revelion 2021 multe posturi de televiziune au pregătit programe speciale.

Revelionul 2020-2021 ia startul mai devreme la TVR 1. Programele speciale încep din 30 decembrie, iar petrecerea continuă până pe 1 ianuarie. Potrivit unui comunicat trimis Europa FM, Vacanța Mare și Divertis vor fi la TVR 1.

Miercuri, 30 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 1, este „Gala Premiilor Masca de Aur”. Toni Grecu este gazda unei gale de premiere a celor mai importante, interesante sau comice întâmplări petrecute în țară și în lume în 2020, un an atipic din toate punctele de vedere. De la ora 21.45, la TVR 1, Cătălina Grama-Jojo, Cosmin Natanticu, Catalin Neamțu, Andreea Doinea, Betty Peter, Claudiu Maier și Toni Grecu ne întăresc convingerea că „Viața bate câmpii”, într-o emisiune de ”divertisment de pandemie”, după cum o prezintă postul public de televiziune.

2020 ar fi trebuit să fie „Anul Beethoven”.

La 250 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai prolifici compozitori din istoria muzicii, TVR 1 difuzează pe 31 decembrie, de la ora 11.55, „Concertul aniversar Beethoven 250”, desfășurat la Bonn, în prezența președintelui german Frank-Walter Steinmeier. Evenimentul prezentat de violonistul Daniel Hope prilejuiește întâlnirea iubitorilor muzicii clasice cu celebrul dirijor Daniel Barenboim și renumita West-Eastern Divan Orchestra, care vor oferi publicului două compoziții emblematice ale lui Beethoven: ”Concertul nr. 3 pentru pian și Simfonia a V-a”.

De la ora 20:40, seara de Revelion începe alături de Iuliana Tudor, cu o Finală ”Vocea Populară”. Un „Revelion la mine acas’” ne propune la TVR 1, pe 31 decembrie, de la ora 23.00, și Mugur Mihăescu, invitându-ne la el, de data aceasta, distanțați regulamentar, să ne bucurăm de încheierea unui an care a fost… așa cum a fost și să privim cu speranță spre ce ne poate aduce (sau lua) noul an.

De la ora 0.50, cinci artişti promit „Un Revelion de tot râsul” la TVR 1. În noaptea cea mai lungă, vom râde cu lacrimi alături de umoristul, cântăreţul şi profesorul de canto Marius Gheorghiu, Magda Chihaia, actriţă a Teatrului Elisabeta din Bucureşti, Cristi Poe, umorist faimos mai ales în mediul online, Cristina Strecopitov, cea mai cunoscută femeie magician de la noi şi Vlad Gălăţianu, de la „Mondenii”.

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena este în direct de TVR 1, pe 1 ianuarie 2021.

Pentru prima oară în istorie, ritualul în ritm de vals al începutului de an va avea loc fără public, în impunătoarea Sală de Aur de la Musikverein Viena! Oricare ar fi situația desfășurării lui, însă, cel mai mediatizat concert al tuturor timpurilor este şi anul acesta la TVR 1, de la ora 12.15, în prima zi a lui 2021. Concertul susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena va fi dirijat de Riccardo Muti, șeful de orchestră italian aflându-se pentru a șasea oară la pupitrul filarmonicii vieneze.

În program vom urmări fragmente celebre semnate de Johann Strauss tatăl și fiul, dar și lucrări de Franz von Suppè și Carl Zeller, cu câteva prime audiții surpriză semnate Karl Komzák și Carl Millöcker.

Tot în prima zi a Noului An, de la ora 21.00, Iuliana Tudor ne invită să petrecem „Anul Nou cu bucurie”, cu programul „Noi suntem români”, cu artişti ai muzicii populare româneşti.