Reuters: Recoltele din sudul Europei, devastate de cea mai gravă secetă din ultimele decenii

Seceta din sudul Europei ameninţă să reducă producţia de cereale din Italia şi unele părţi din Spania, la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani şi să afecteze şi alte recolte precum cele de măsline şi migdale, scrie Reuters.

Castilia şi Leon, principalele regiuni unde cultivă cereale în Spania, sunt cele afectate, mai mult de jumătate din recolte fiind compromise.

Deşi Uniunea Europeană pe ansamblu este un important exportator de grâu, Spania şi Italia se bazează pe importurile din alte ţări, inclusiv Franţa, Marea Britanie şi Ucraina.

Spania şi Italia se numără de asemenea printre principalii producători mondiali de ulei de măsline. Analiştii se aşteaptă ca producţia din ambele ţări.

Unii cercetători au avertizat că valurile de căldură precum cele din acest an vor deveni din ce în ce mai frecvente şi sunt legate de modificările climatice provocate de activitatea umană. În aceste condiţii fermierii din sudul Europei îşi pun semne de întrebare cu privire la viitorul lor pe termen lung.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS