Confidenţialitate

Reuniune a grupului G7, pe tema coronavirusului

Miniștrii de finanțe din G7 – grupul celor mai puternice 7 economii ale lumii, vor avea o reuniune, săptămâna aceasta, pentru a stabili ce măsuri se impun pentru a limita efectele negative ale coronavirusului asupra creșterii economice.

Patronatele din Italia avertizează că muncitorii străini care lucrează în agricultură au început să părăseasca țara, iar consecințele vor fi dezastruoase.

Și turismul are de suferit din cauza epidemiei de coronavirus.

Un miliard de euro pe lună, atât pierde industria turismului din Europa, din cauza răspândirii coronavirusului, a precizat comisarul european Thierry Breton.

Într-un intervenție la o televiziune franceză, acesta a spus că turiștii chinezi nu mai vin din Europa din ianuarie, iar acest lucru înseamnă o pierdere lunară de două milioane de înnoptări la hotel.

În Italia, țară unde cel puțin 30 de oameni au murit din cazua coronavirusului, sute de muncitorii străini au început să părăsească țara.

Mulți se tem că nu ar mai putea reveni în țările de origine din cauza restricțiilor impuse de autorități, scrie publicația La Reppublica.

Jurnaliștii precizează că mai bine de un sfert din recoltele agricole din Italia se află în grila lucrătorilor străini, iar românii reprezintă cea mai mare mai comunitate de muncitori din alte țări, cu peste 100.000 de angajați cu forme legale de muncă.

Numărul deceselor cauzate de coronavirus este în creștere în afara Chinei.

Unsprezece țări au raportat decese din cauza acestui virus, iar Coreea de Sud este cea mai afectată țară, după China, cu 22 de decese și peste patru mii de îmbolnăviri.

Scoția și Indonezia au raportat și ele primele cazuri de îmbolnăvire, iar Australia a confirmat primul caz cu transmitere de la o persoană la alta.