Reţeta săptămânii de la Vlad şi Luca: Spaghetti aglio, olio e peperoncino (AUDIO)

Sunt uşor de făcut şi uşor de ratat.

Varianta lui Vlad

Spaghetele se fierb cu un minut mai puţin decât scrie pe ambalaj. Se pastrează o cană din apa în care au fiert.

Într-o tigaie încăpătoare se pune uleiul de măsline la încins, apoi 4 căţei de usturoi tăiaţi mărunt şi un praf de fulgi de ardei iuţi. După ce se căleşte puţin usturoiul, se pun câteva picături de lâmâie. Se adaugă şi spaghetele în tigaie şi apoi cana de apă.

Se adauga parmezan când se servesc.

Varianta lui Luca

3 căţei de usuroi zdrobiţi şi tăiaţi mărunt şi doi peperoncini uscaţi, tocaţi şi ei.

Când se pune apa la fiert, se pun în tigaie uleiul de măsline, usturoiul şi ardeii, fără a aprinde focul, însă!

După ce au fiert pastele „al dente”, se pune tigaia pe foc mic şi după aproximativ un minut se adaugă pastele şi sare. Se trag la tigaie pentru încă două minute.

Se servesc obligatoriu cu parmezan şi piper proaspăt.

Toate detaliile în înregistrarea audio.