Confidenţialitate

Reţeta lui Adrian Hădean: Friptură de vită medium rare fără nicio emoție

Cum emisiunea lui Adrian Hădean de la Europa FM se numeşte Medium Rare, evident că prima ediţie aduce şi o reţetă pentru o friptură de vită medium rare fără nicio emoție.

– Mai întâi cumpărați un termometru cu sondă. Costă aproximativ 14 lei unul bun.
– Cumpărați o bucată de carne de vită, maturată, cu cât mai multă grăsime intramusculară. Vrăbioara e potrivită pentru asta. Felia ar trebui să aibă grosimea de un centimetru și jumătate, poate doi.
Lăsați-o la aer un sfert de oră, să se zvânte și să nu stropiți toată bucătăria când o puneți în tigaie.
Presărați peste ea sare grunjoasă și piper abia zdrobit, cu un minut înainte de a o pune în tigaia în care ați încins o lingură de ulei. Poate fi de rapiță, floarea soarelui, sâmburi de struguri. Sau de măsline, dar aici e mai multă poveste.
Frigeți carnea exact 3 minute pe o parte apoi întoarceți-o. După două minute, înfigeți sonda termometrului până în mijocul bucății de carne. Când temperatura din interiorul fripturii a ajuns exact la 53 de grade Celsius , e timpul să o luați de pe foc. În cele patru minute în care lăsați carnea să se odihnească pe o farfurie încălzită ușor, temperatura din mijlocul bucății de carne va ajunge la 55 de grade Celsius și veți avea un medium rare perfect roz și suculent.