Reţeta lui Adi Hădean: Varză arsă – FOTO

Iau o varză nouă, proaspătă. Amestec 50 de mililitri de ulei de floarea soarelui presat la rece cu 50 de mililitri de oțet de mere, sare fină, piper măcinat, chimion arăbesc praf și boia afumată.

Agit bine amestecul, îl pun într-o seringă și injectez varza întreagă cu el din toate direcțiile.

Pun apoi varza pe grătar și o ard bine pe toate părțile, deasupra jarului. Dacă nu aveți grătar, dați cuptorul la temperatura maximă și mai întoarceți varza până e neagră din orice parte ai privi-o.

Pentru a o servi e destul să o tăiați cum ai tăia un pepene. Rezultatul e mult mai puțin înfricoșător decât pare.

Doar primele 2-3 foi sunt arse și contribuie la gustul final cu un iz subtil de afumat, cam ca acela al cartofilor scoși din jar.

Miezul e moale, gătit suficient încât să fie fraged, nu cât să nu aibă și accente crocante. Lichidul injectat în varză aromează foile din interior și se comportă ca dressingul unei salate.

Cum arată varza arsă în farfurie: