Rețeta lui Adi Hădean: Pulpă de miel cu os făcută friptură

Ce faci când ai la dispoziție o pulpă de miel cu os, un cuptor și ceva timp? Poți face o friptură simplă, dar delicioasă. Iată care-ș pașii: Presară peste carne sare și piper din belșug (lucrăm doar cu sare grunjoasă su fulgi și doar cu piper zdrobit pe loc).

Încinge o tigaie și frige pulpa 2-3 minute pe fieare parte, e important să se caramelizeze la exterior și în felul acesta să capete aromă.

Pune carnea într-un vas rezistent la temperaturi mari, acoper-o cu roșii cherry și frunze de mentă (dacă-ți place busuiocul, pune busuioc, dac preferi oregano, pune oregano).

Opărește 200 de mililitri de vin alb sec, ametecă-l cu 100 de mililitri de apă și toarnă amestecul peste carne. Acoperă carnea cu hârtie de copt așezată direct pe carne, lucru care ajută carnea să rețină sucurile în interior pentru mai mult timp, ceea ce cauți dacă vrei fripturi fragede.
Acoperă vasul cu un capac sau cu folie de staniol și pune-l în cuptorul încins la 200 de grade Celsius.

Coboară temperatura din cuptor la 150 de grade și lasă vasul cu carnea la copt timp de 4 ore.

Îndepărtează folia și mai lasă la copt o oră, la aceeași temperatură.

Servește cu salată, cartofi copți sau sfeclă coaptă, cu sosul rămas în vas și cu roșiile cherry.