Confidenţialitate


Dicţionarul Gastronomic: Brezarea


Dicţionarul Gastronomic: Brezarea

Termenul provine din limba franceză, „braiser“, și denumește o combinație de metode de a găti, uscată și umedă.

Alimentele sunt mai întâi prăjite la temperatură ridicată, până se rumenesc și își potențează gustul.

Sunt apoi desăvârșite într-un vas acoperit, împreună cu o cantitate variabilă de lichid (de obicei, nu atât cât să fie acoperite de acesta) care include obligatoriu un element acid, ca roșii, bere sau vin.

Fierberea se petrece într-un vas acoperit, la foc foarte mic, până ce alimentele, cel mai adesea carnea, sunt fragede. Acest procedeu dă alimentelor un gust cu totul deosebit și particular.

Brezarea se bazează pe temperatură, timp și umezeală pentru a rupe țesuturile tari, gelatină și colagenul din carne, ceea ce o face ideală pentru a găti bucățile de carne mai țări și mai ieftine.


Ultimele stiri
Bulgaria anunță că mai are provizii de benzină doar pentru o lună, după ce SUA a impus sancțiuni…

George Simion: „Partidul AUR va sesiza instituțiile europene și internaționale competente în legătură cu abuzurile și discriminarea politică…

Anca Alexandrescu, promovată pe rețelele de socializare prin conturi vietnameze și grupuri de campanie electorală „reciclate” | AUDIO

O fată de 17 ani din Timișoara a murit la spital după ce a consumat „fructele roșii ale…

Piața Victoriei: Războiul magistraților cu restul lumii. Invitat este deputatul PNL Alexandru Muraru | AUDIO

Mai multe condimente au fost retrase din supermarketuri. Anumite loturi conțin particule metalice și de cauciuc. | AUDIO

MAE a reacționat după ce Rusia a susținut că un avion rus urma să fie deturnat către baza…

Trei târguri de Crăciun vor fi deschise anul acesta în București. Se vor închide mai devreme decât în…

Elevii olimpici nu vor mai primi burse de excelență, însă vor putea intra la liceu sau facultate fără…

Proprietarii de mașini de lux, vizați de controale ANAF. Președintele instituției, Adrian Nica: „Am făcut analiza pe fiecare…