Confidenţialitate


Rețeta de Bun Gust, cu chef Cezar Munteanu: Supă cremă de păstârnac și găluște din brânză de capră


Rețeta de Bun Gust, cu chef Cezar Munteanu: Supă cremă de păstârnac și găluște din brânză de capră

Păstârnacul, curățăt de coajă, din care faceți supa pe care o folosiți la cremă, se spală și se taie cuburi sau rondele, cam de doi centimetri grosime, se sotează în puțin ulei de struguri cu ceapă tăiată peștișori și adaos de supă, controlând atent cantitatea de lichid. Fierbe relativ repede, el trebuie să fie moale, ușor de pătruns cu furculița.

Între timp, cu ajutorul a două linguri, modelați găluște din brânză de capră tartinabilă, alifiată în prealabil, pe care le țineți la rece până în momentul servirii.

Când a scăzut suficient de mult, cam la jumătate, și păstârnacul este bine fiert, se adaugă smântâna lichidă și se lasă să mai dea în clocot cam cinci minute, apoi cu blenderul se va transforma într-o cremă nu foarte densă, controlându-i consistența, adăugând din supa pregătită în prealabil.

Se asezonează cu sare și puțină nucșoară rasă și e gata de servit, alături de găluștele din brânză de capră și crutoane de pâine.

Ingrediente pentru 6 porții:

-400 de grame de păstârnac
-100 de grame de ceapă
-150 ml. smântână pentru gătit cu 32% grăsime
-50 de grame de unt
-sare și piper alb
-nucșoară rasă
-supă bază de păstârnac, făcută din coji de păstârnac și cozi de pătrunjel
-brânză de capră tartinabilă
-crutoane de pâine (din pâinea uscată de prin bufet)


Ultimele stiri
Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO