Confidenţialitate

Rețeta de Bun Gust, cu chef Cezar Munteanu: Păstrăv în pergament cu praz, roșii uscate și piper verde

Ce ar fi putut fi mai potrivit pentru weekend decât o rețetă cu păstrăv, ușor de pregătit și ușor de mâncat.

Ingrediente pentru patru persoane:

  • 4 păstrăvi mai măricei, cam 400 de grame per bucată
  • praz, tăiat rondele, 400 de grame
  • roșii uscate, 100 de grame, tăiate felii
  • capere, 50 de grame
  • piper verde murat, ușor zdrobit, 10 grame
  • ulei de măsline, 100 de mililitri
  • cimbrișor, 4 crenguțe
  • coaja de la o lămâie,
  • pătrunjel verde, 1 legătură
  • sare și vin alb, la rece.

Mod de preparare:

Se pune o sticlă de vin alb la rece, până în momentul servirii păstrăvului, și apoi se trece serios la treaba.

Peștele se sărează în interior, tot aici introducem o coajă de lămâie și crenguța de cimbru.

Se așează peștele pe o foaie de copt mai mare, peste el adăugându-se prazul și celelalte ingrediente împărțite egal.

Se strânge hârtia la capete, cam ca la bomboanele de pom și se introduce în cuptorul preîncălzit la 160 de grade C.

Se coace timp de 30 de minute și nu aș mai stă pe gânduri și l-aș mânca imediat.

Cum februarie este luna sănătăţii cardiovasculare în Statele Unite ale Americii, specialiştii recomandă să avem o activitate fizică regulată, să evităm grăsimile săturate, zaharurile şi să mâncăm mai multe cereale integrale, fructe, legume, dar şi mai mult peşte.