Confidenţialitate

Resturantul din Complexul Cheile Gradiștei, închis și amendat cu 2000 de lei după ce 30 de copii au ajuns la spital cu toxinfecție alimentară | AUDIO

După ce 30 de copii aflați în tabără în zona Fundata-Moeciu au ajuns la spital cu toxinfecție alimentară, autoritățile au decis închiderea temporară a restaurantului Complexului Cheile Gradiștei și o amendă de 2000 lei pentru unitatea turistică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

90 de turiști au avut nevoie de îngrijire medicală după ce au mâncat ieri la Restaurantul de la Cheile Grădiștei. Dintre aceștia, 30 de copii aflați în tabară la același complex turistic – și care luau masa în același loc – au fost spitalizați cu toxinfecție alimentară.

O anchetă a fost dispusă imediat pentru unitatea turistică, iar în urma controalelor, autoritățile au dispus închiderea temporară a unității alimentare și aplicarea unei amenzi de 2000 de lei operatorului turistic.

Potrivit reprezentanților DSP, în restaurantul vizat s-au gasit mai multe nereguli privind depozitarea alimentelor și respectarea măsurilor de siguranță alimentară.

Specialiștii au prelevat mai multe probe și continuă analizele pentru a determina ce anume a dus la îmbolnavirea turiștilor. 11 copii rămân internați și după 24 de ore de la producerea evenimentului.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Elevul de la Colegiul Militar din Craiova care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică a orașului, reținut și prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă | AUDIO