Confidenţialitate

Elevul de la Colegiul Militar din Craiova care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică a orașului, reținut și prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă | AUDIO

Elevul în vârstă de 17 ani de la Colegiul Militar din Craiova, care a înjunghiat o fată și un băiat în Grădina Botanică din oraș, a fost reținut și va fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă. Fata a murit, iar băiatul este în stare gravă la spital.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, totul ar fi început de la un conflict spontan. Ar fi scos cuțitul cu lama de 19 centimetri din rucsac și l-a înjunghiat mai întâi pe tânărul de 19 ani, în zona toracelui, apoi pe fata de 14 ani, aplicându-i mai multe lovituri, una dintre acestea în zona cervicală inferioară.

În urma leziunilor provocate, fata a decedat în scurt timp, iar tânărul de 19 ani a fost transportat în stare gravă la spital, unde a fost operat de urgență.

Medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Nu se știe deocamdată ce l-a împins pe elev la acest gest. El trecuse cu bine de testele psihologice de la Colegiul Militar din Craiova și nici nu a avut abateri disciplinare.

Ioana Lădaru, purtator de cuvânt al Colegiului Militar din Craiova: „Copilul nu a avut abateri grave până la finalizarea clasei a XI-a”

„Este testarea psihologică organizată de centrele speciale ale Ministerului Apărării Naționale, aceea la admitere. Nu se face în colegiile militare. Pe parcursul școlarizării într-un colegiu militar elevul beneficiază de consiliere psihologică din partea psihologului școlii. Copilul nu a avut abateri grave până la finalizarea clasei a XI-a. Nu putem spune că nu a avut sancțiuni, dar nu pentru abateri grave. Sancțiune pentru un colegiu militar înseamnă și întârzierea la raportul de dimineață, înseamnă și întârzierea la studiu, dar aici a fost la un moment dat încadrat. Dar nu, în niciun caz pentru abateri grave”, a explicat Ioana Lădaru – purtator de cuvânt al Colegiului Militar din Craiova.

Elevul a fost prins la scurt timp. După ore de audieri, băiatul de 17 ani, fiu de polițist, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de omor și tentativă la omor. Va fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cei 6 copii din Călărași, intoxicați cu medicamente, au ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Starea lor este stabilă | AUDIO